Deltidsreserver blev viktigare

Det svenska försvaret är i dåligt skick och saknar förmåga att försvara landet. Jag har sett att debatten kretsar kring att lösa problemet genom ett medlemskap i Nato eller återuppliva värnplikten.
Jag kan förstå varför dessa alternativ föreslås, men båda är i fel riktning. Nato förlitar sig på sina medlemmars nationella försvar, vilket Sverige saknar, men det gemensamma europeiska försvaret som Sverige redan ingår i är starkare än Natos avtal. Värnplikt är en 200 år gammal idé som nu är omodern. Det finns anledning till varför andra länder, inklusive Ryssland , har börjat genomföra en professionell militär (se tidigare inlägg).

kommer att behövas en hel del arbete och uppgradering.
Hv kommer att behövas en hel del arbete och uppgradering.
Jag hör ingenting om hemvärnet i denna debatt, annat än att säga att det är en viktig resurs, men det märks inte i verksamheten. Jag anser att hemvärnet har en central roll att spela, men inte som det ser ut idag. Det kommer att behövas en hel del arbete och uppgradering. När Storbritannien och USA bytte till en yrkesarmé, deras deltidsreserver blev viktigare. Deras deltidsmilitär är exempel på hur Sverige skulle kunna utveckla sin egen deltidsmilitär. I både Storbritannien och USA, är heltids- och deltidsmilitären organiserade och utrustade likadant. Jag föreslår att Sverige följer deras exempel.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s